Istoria Avon

Compania Avon a fost fondata in 1886 de catre David H. McConnell,un vanzator de carti de succes, care vindea carti din usa in usa. Dupa un timp nu a mai mers foarte bine aceasta afacere si a inceput sa le ofere Little dot Perfume Setdoamnelor, mostre de parfum impreuna cu cartile lui. Astfel a inceput sa aiba mai mult succes.

Realizand ca succesul lui provine de fapt de la parfumuri, David H. McConnell,a infiintat California Perfume Company. Dupa aceea, aceasta s-a schimbat in Avon, care vine de la raul care trecea prin satul lui natal.

Primul parfum se numea Little Dot Perfume Set.

AVON Cosmetics este cea mai mare companie de produse cosmetice in sistemul de vanzari directe. Coordonatele Avon in lume sunt urmatoarele:

  • peste 3,7 milioane de Reprezentanti in intreaga lume
  • peste 143 de tari unde isi desfasoara activitatea

Avon Cosmetics Romania si-a inceput activitatea in anul 1997 fiind inregistrata la data de 4 septembrie 1997.

Compania a pornit de la 6 zone care acopereau orasul Bucuresti,ajungand in prezent la 96 de zone la nivelul intregii tari.

Astazi,Avon Romania are un centru de distribuitie in Bucuresti, la Chiajna, de unde se livreaza produse in Romania, Bulgaria, Moldova, Albania si Macedonia.

Brosura Avon este cea mai citita publicatie de beauty din Romania, cu un tiraj de peste 700.000 de exemplare.

Avon a stabilit record dupa record si a devenit un model pentru alte tari,fapt dovedit si prin premiile castigate pe parcursul anilor:

Premiul pentru cresterea numarului de clienti-2001,2002,2004;

Premiul pentru vanzarea de parfumuri-2002,2005;

Premiul David McConnell-2004;

Premiul Deschizatorilor de drumuri-2004,2005,2006;

Premiul pentru brancul Anew-2004;

Premiul pentru vanzarea de produse pentru ingrijirea tenului-2003;

A ajuns un nume important pe piata produselor cosmetice in Romania, mai intai in vanzare directa, iar apoi in competitie cu toate firmele de cosmetice. Drept urmare, in 2001 a castigat pozitia de LIDER PE PIATA, pozitie pe care a consolidat-o incepand de atunci.

In 2010 a fost lansata „Cartea dragostei Avon” de ALICE NASTASE.

Pentru a vedea evenimentele principale din cei 125 de ani de la infiintarea companiei Avon dati click pe imaginea urmatoare (prezentarea este in engleza si contine mai multe imagini si filmulete mai vechi)

Istoria_AvonNu sunt permise comentariile.