Bijuteriile

Bijuteriile au fermecat dintotdeauna femeile,  sunt senzuale si emana feminitate si au ajuns un accesoriu obligatoriu la orice tinuta.

cultura-cucuteni-bijuterii.jpgLa inceput “bijuteria” insemna o pietricica, o bucatica de lemn sau un dinte de animal purtate cu grija ca un talisman care proteja de rau, de boala, aducea noroc si era purtata toata viata, cu timpul aceasta a evoluat semnificand rangul unei persoane: sefi de tribi, vraci, razboinici, persoanele cele mai in varsta, regi, familii dinastice, imparati, printese. Ulterior bijuteriile au inceput sa aiba inclinatii estetice si de infrumusetare si aveau un mesaj bine definit:  sa placa, sa acompanieze, sa impresioneze.

Bijuteriile erau folosite la inceput doar pentru imbinarea tesaturilor, apoi au capatat o functie pur decorativa si materialele folosite s-au diversificat.

Preferinta unei persoane pentru bijuteriile de lux nu este o caracteristica innascuta, ci una dobandita, fiind influentata de educatia persoanei res­pective, de mediul din care provi­ne, de situatia ei financiara si de temperament. Astfel, o persoana mai tempera­mentala, care doreste sa fie remar­cata cu orice pret, va prefera biju­teriile mari, opulente. O per­soana cu un stil sportiv va avea o bijuterie simpla, iar in cazul in care va dori neaparat sa iasa in evi­denta, va opta totusi pentru o biju­terie rafinata.

Lantisoarele mai lungi, care se prelungesc pana in dreptul bustului, le avantajeaza pe femeile cu sani mai mari iar femeilor inalte le ofera un bun echilibru. Pentru a face diferenta intre modul in care se aranjeaza fiecare bijuterie pe corpul tau, este bine sa te admiri intr-o oglinda cat mai mare.

Cerceii  din perle sau aur mai mici sunt perfect de purtat in timpul zilei, iar cei mai mari si eventual zgomotosi sunt potiviti pentru seara, week-end sau pentru purtat acasa.

Cerceii se potrivesc fiecarei femei in functie de forma fetei:

  • Daca ai fata ovala, se potrivesc cerceii rotunzi medii asemenea unor cercuri simple sau cu perle la mijloc;
  • Daca ai fata rotunda, se potivesc cerceii mai discreti, mai mici asemeni unor nasturi.
  • Daca ai fata triunghiulara, o pereche de cercei in forma de para se vor potrivi perfect;

Bijuteriile de la Avon nu contin nichel iar  unele sunt placate cu argint sau cu aur. Trebuie doar sa fii atenta la ce scrie pe pagina unde sunt prezentate.avon_fashion_bratara_dolores

Bijuteriile si accesoriile de culoare neagra sunt un accent puternic care te vor scoate cu siguranta in evidenta din multime, ele pot fi decorate cu pietre sau perle colorate si uneori cu zirconiu sau cristale swarowski.

Perlele au fascinat lumea in anii ’20 si au ramas la fel de populare si astazi si pot fi purtate atat la tinute casual cat si la cele elegante.perle

Pentru ca aspectul tau sa fie cu adevarat unul sofisticat, combina accesoriile retro cu hainele moderne.

Nu ezita sa porti bijuteriile stil Art Deco, acestea au un aspect expresiv, decorativ si sofisticat.

Bijuteriile sunt accesorii de lux si sunt ca o carte de vizita a unei femei. De cele mai multe ori, o bijuterie poate reflecta personalita­tea omului care o poarta si poate spune o adevarata poveste despre ce fel de persoana este. Alegeti asadar bijuteriile care va reprezinta, evitand opulenta.Un comentariu pentru “Bijuteriile”

  1. Valentin:

    Foarte dragut 🙂